Tulpan Brown Sugar

149 kr
Slutsåld
Artikelnr
EKLLOTU13

Tulpanen Brown Sugar är hög, med robusta stjälkar med enhetliga enkelblommiga blommor. Med en härlig palett av färgtoner från mörkorange till brun, med inslag av mörkt rosa har du en tulpan som är lika vacker i buketten som i rabatten. Brown Sugar doftar även ljuvligt. Tulpanen blir ca 50 cm hög och blommar april-maj. 

Antal: 5 lökar.

När det är dags att plantera lökarna finns en enkel tumregel för att komma ihåg: planteringsdjupet som ska vara 3 gånger lökens höjd. Alltså en lök som är 5 cm ska grävas ner 15 cm. Lagom avstånd mellan lökarna är 10 till 12 cm.

Blanda gärna i lite kompost och benmjöl vid plantering av lökarna. För extra näring kan man med fördel gödsla lite extra vid blomning, förslagsvis med flytande gödsel. När tulpanerna blommat över, knip av den vissna blomman. På så sätt går energin tillbaka till löken. Låt sedan plantan stå i fred och vissna ner. Trivs tulpanerna i din trädgård så förökar de sig med små sidolökar, blir det för trång får du gräva upp lökarna efter några år och plantera om dem glesare.

Mer information
Fraktvikt0,5 kg

Mer från samma kategori