Olivolja Novello

329 kr
Slutsåld
Artikelnr
GR116

Ekologisk olivolja 500 ml.

Novello är olivoljan från första skörden som i vårt område infinner sig den dagen då oliverna skiftar från grönt till violett, i slutet på oktober. Olivsorten som denna olja är gjord av heter Correggiolo och är en gammal etruskisk sort som man är verkligt stolt över i detta område.

Platsen vi talar om är Coriano som ligger mellan Rimini och San Marino. Novellon är ekologisk och plockad för hand, den pressas i stora granitpressar inom 24 timmar efter skörd, helt mekaniskt och är alltså inte bara novello utan även extra vergine och single estate. För att få en liter av oljan behövs 4500 oliver. Smaken är gräsig och har en distinkt smak av färska kronärtskockor samt en pepprig eftersmak.

Uppskattar man olivolja så är detta den rätta att prova. Den skall med fördel användas rå. Användningsområdet är stort och några exempel är : till en sallad ihop med någon av våra balsamico, på grillat kött/grönsaker, kokta grönsaker, på vaniljglass med lite havssalt, att doppa bröd i, till mozzarella och på din favoritmat i största allmännhet.

Mer information
Fraktvikt0,8 kg

Mer från samma kategori