Linneduk Chamois Chambray Navy Blue 145x350 cm

1 695 kr
Slutsåld
Artikelnr
CA2134

Chamois älskade textilier har hög kvalitet och bär mönster som är handtryckta med träblock enligt mycket gammal teknik. Företaget samarbetar med hantverkare vars familjer i generationer fört denna teknik och tradition vidare. Att trycka med träblock är en mycket skonsam produktion för miljön. Man använder begränsat med vatten och elektricitet samt bara vattenlösliga milda färger, pigment och bindningsmedel. 

Variationer i mönstertrycket och i färgen är en del av äktheten och skönheten i Chamois dukar. 

Material: handvävt lin från nordöstra Indien.

Mått: 145 x 350 cm.

Tvätt- och torkråd

Chamois unika dukar i linne måste behandlas varsamt för att bevara färgen på bästa sätt. Välj att tvätta din duk skonsamt på korta tvättprogram. Vi rekommenderar att du tvättar på ull- eller silkeprogram på 30 grader och att du använder flytande kulörtvättmedel eller Y3 utan blekmedel. Var noga med att inte överdosera tvättmedel.

Du kan också tvätta din duk i 40 grader men då måste det vara ett kort och mycket skonsamt tvättprogram på max en timme och en kvart. Det är den långa tvättiden som både nöter bort och löser upp färgen på våra handtryckta dukar. Dukarna får därför inte tvättas med Eko-program då de ofta har mycket långa tvättider.

Duken kan krympa upp till 2-3 cm. Sträck gärna duken i vått tillstånd. 

Dukarna skall hängtorkas och inte torktumlas. 

Mer från samma kategori