Idag bor och verkar jag på gården Eklaholm som ligger i Hagestad radby på Österlen. Intresset för blommor och trädgård fick jag redan som barn under uppväxten i Örebro. Både på min mors och fars sida finns det i generationer tillbaka ett genuint intresse för trädgårdsodling, man kan till och med hitta en slottsträdgårdsmästare bland mina förfäder. Efter min gymnasiala utbildning studerade jag i två år på en kvalificerad yrkesutbildning till florist vid Floristutbildarna i Västerås. Sedan dess har jag bland annat arbetat som florist för Norska Kungahuset, varit delaktig i arrangemangen till Nobels Fredspris, drivit flera inredningsbutiker i Mälardalsområdet och arrangerat flertalet trädgårdsmässor och utställningar. Jag var en av floristerna bakom utställningen "Kungliga brudbuketter genom tiderna" i orangeriet på Ulriksdals Slottsträdgård. Några av mina kunder har varit: Ernst Kirchsteiger, Petter Stordalen och redan nämnda Norska kungahuset.

2014 flyttade jag ner till Skåne för att förverkliga drömmen att utbilda mig till Landskapsarkitekt vid Sveriges Lantbruksuniversitet, Alnarp. Under 2015 vann jag Balkongutställningen på Malmö Garden Show med bidraget "Balkongliv för livsnjutaren". Ett stort tack för hedern att få mottaga guldmedalj, utmärkelsen Best in Show och tack till alla som röstade fram mig till vinnare av Publikens Pris! Det är nu med stor glädje som jag har öppnat min egna butik och konstgalleri, Karl Fredrik på Eklaholm, här på vår gård Eklaholm på Österlen. Varmt välkomna till vår gård önskar jag, min sambo och våra djur!

 

Här på hemsidan kan ni läsa mer om alla spännande projekt. Gilla vår Facebooksida Karl Fredrik på Eklaholm och följ oss på Instagram på karlfredrik.se för att få ta del av alla nyheter!

Sida designad av Lin:KA

Eklaholm Hagestad

Österlenvägen 1081

27177 Löderup

0706168831

info@karlfredrik.se

karlfredrik123 i Löderup, Skåne län, SE på Houzz